Annons

Coop-rånare vill ha vård

(Uppdaterad). De tre män som åtalats för rånet mot Coop-butiken i Anderslöv dömdes i går. Två av dem fick fängelse i ett och ett halvt år. "Min klient vill ha vård", säger 31-åringens advokat Jan Svenning.
Trelleborg • Publicerad 2 december 2005

På torsdagen avslutades rättegången mot tre män; En 29- och en 31 åring dömdes till ett och ett halvt års fängelse. Den tredje och yngsta mannen, en 21 åring från Malmö, dömdes till skyddstillsyn och kontraktsvård för medhjälp till rån.

Enligt advokat Jan Svenning som företrädde den 31-årige mannen, är det männens missbruk som ligger bakom rånet. Försvaret överväger nu att överklaga fängelsestraffen.

Annons

– Min klient vill ha vård för sitt missbruk. Vi ska nu gå igenom domen och överväga om vi ska överklaga eller inte, säger Jan Svenning.

I så fall vill försvaret ändra fängelsedomarna för 29-och 31-åringen, till skyddstillsyn och kontraktsvård, som blev påföljden för 21-åringen.

Det var på kvällen den 7 november som en Malmöbo och en Landskronabo stormade in på Coop i Anderslöv. Beväpnad med ett slagträ hotade den ena mannen en kvinna ur personalen och tvingade henne att sätta sig på golvet. Den andre tvingade ytterligare en kvinna ur personalen att lämna över pengarna i kassan, drygt 3 200 kronor.

21-åringen från Malmö var själv inte med om själva rånet men bistod de två andra med med rånarluvor och slagträ, samt bilskjuts till och från butiken. Direkt efter rånet åkte alla tre till Malmö och köpte heroin för pengarna. De två äldsta männen greps redan dagen efter rånet och häktades den 11 november. 21-åringen greps två dagar senare och häktades den 14 november.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons