Annons

Container med raketer länsades

Personalen på AG:s favör, mitt emot infarten till Fagerängen, blev rejält överraskade när de kom till jobbet i måndags morse.
Trelleborg • Publicerad 31 december 2003

Nästan alla fyrverkerier som butiken skulle sälja var borta. Tjuvarna bröt sig in i en container utanför affären där alla raketer förvarades och den länsade på alla de stora pjäserna. Tre pallar fullastade med de pyrotekniska produkterna forslades bort någon gång mellan söndagskvällen och måndagsmorgonen. Exakt hur mycket det har stulits för har man ännu inte hunnit räkna ut. Det rör sig om åtskilliga tusentals kronor. - Fortsätter det här lägger vi av med det här. Det kanske inte längre lönt att sälja fyrverkerier nästa år. Det blir dyrt med tanke på att det är hög självrisk om man över huvud taget ska få ut något på försäkringen om det här upprepas. Alternativet är att vi bygger ett särskilt utrymme för raketerna inomhus, så att de är i säkert förvar, säger butikschefen Ronny Jelvemark. Han vill inte dra några slutsatser om kuppen mot butiken kan sättas i samband med branden i boden på Fagerängen, som ligger tvåhundra meter därifrån. - Jag tror att stölden är välplanerad. Troligen säljs allt detta vidare. De dyraste fyrverkerierna kostar ungefär 700 kronor i handeln, säger han. Liknande plundringar av fyrverkerier i butiker och lager har gjorts runt om i Skåne. Förra veckan gjordes det inbrott i en container vid Burlövs center som även den var fullastad med raketer. Container full med raketer länsades Personalen på AG:s favör, mitt emot infarten till Fagerängen, blev rejält överraskade när de kom till jobbet i måndags morse. Nästan alla fyrverkerier som butiken skulle sälja var borta. Tjuvarna bröt sig in i en container utanför affären där alla raketer förvarades och den länsade på alla de stora pjäserna. Tre pallar fullastade med de pyrotekniska produkterna forslades bort någon gång mellan söndagskvällen och måndagsmorgonen. Exakt hur mycket det har stulits för har man ännu inte hunnit räkna ut. Det rör sig om åtskilliga tusentals kronor. - Fortsätter det här lägger vi av med det här. Det kanske inte längre lönt att sälja fyrverkerier nästa år. Det blir dyrt med tanke på att det är hög självrisk om man över huvud taget ska få ut något på försäkringen om det här upprepas. Alternativet är att vi bygger ett särskilt utrymme för raketerna inomhus, så att de är i säkert förvar, säger butikschefen Ronny Jelvemark. Han vill inte dra några slutsatser om kuppen mot butiken kan sättas i samband med branden i boden på Fagerängen, som ligger tvåhundra meter därifrån. - Jag tror att stölden är välplanerad. Troligen säljs allt detta vidare. De dyraste fyrverkerierna kostar ungefär 700 kronor i handeln, säger han. Liknande plundringar av fyrverkerier i butiker och lager har gjorts runt om i Skåne. Förra veckan gjordes det inbrott i en container vid Burlövs center som även den var fullastad med raketer.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons