Annons

College planeras i Trelleborg

Planerna på ett teknik-college tar form i Trelleborg. Än så länge är projektet på idéstadiet, men många inom gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ser optimistiskt på en sådan satsning.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2007

Uppfylls de drömmar och visioner som finns hos politikerna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden startar utbildningen redan hösten 2008.

– Det finns helt klart ett behov av en specialutbildning , inriktad på teknik, säger Johnny Nilsson (s), andre vice ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Lars Hemzelius (fp), nämndens ordförande, är också förhoppningsfull när det gäller ett teknik-college, som kopplas till såväl gymnasieskolans teknikprogram som industriprogrammet.

Annons

– Ambitionen är att ha en tät kontakt med näringslivet, lokala företag och olika industrier i regionen. Möjlighet till praktik och goda chanser att få jobb efter avslutad ubildning ingår förstås i det college-koncept som vi tänker oss, säger förvaltningschefen Lisbeth Netteberg.

Förutsättningen för att den tilltänkta utbildningen ska realiseras är att det blir ett projekt över kommungränserna, ett samarbete med Vellinge och Svedala.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons