Clas Ohlson-butik öppnar i Trelleborg

Det är en händelse för de händiga: Clas Ohlson startar en affär i Valens köpcenter. "Det är vi glada för", säger bolagets vd Gert Karnberger.
Trelleborg • Publicerad 27 oktober 2006

Med en yta på cirka 1 000 kvadratmeter mitt i centrum, på Valens köpcentrum, slår Clas Ohlson upp portarna till sin butik i april nästa år.

– Vi har tecknat kontrakt med fastighetsägaren och kan börja planera för inflyttningen, fortsätter Gert Karnberger.

Butiken kommer att ligga i en källarvåning och kommer att omfatta elektronik, el, olika verktyg, dator- och biltillbehör.

Placeringen av butiken mitt inne i Trelleborg kommenterar Gert Karnberger med att bolaget brukar lägga sina verksamheter centralt.

– Vi tror på en levande stadskärna. De allra flesta av våra butiker ligger inne i städer och andra samhällen, oftast i någon form av galleria, säger Karnberger.

Butiken är lite mindre än den som bolaget har i en källarlokal vid Triangelns köpcentrum i Malmö.

Betyder det att Trelleborgs-butiken kallas "Lill-Clas"?

– Nej, vi väljer att kalla våra butiker antingen medium eller large. Trelleborgsbutiken är av storleken medium, svarar Karnberger.

– Jättebra. De bidrar till at stärka centrumhandeln. Toppengrej. Positivt är att den här etableringen med största sannolikhet lockar fler kunder till Trelleborgs centrum, säger Gert Rosenquist, centrumledare och engagerad i styrelsen för Valens köpcentrum.

Förutom att det nu skett ett genombrott och tecknats kontrakt med bolagsjätten Clas Ohlsson är det fler etableringar på gång i Valen. Allt är dock inte färdigt.

– Sammanlagt blir det 42 olika enheter, butiker och andra affärsrörelser i Valens köpcentrum, säger Gert Rosenquist.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.