Annons

Claes visar fornfynd från slätten

Han ställer ut i Trelleborgs minsta galleri, Molekylen.Trädgårdsmästare Claes Lindahl visar sin samling fornfynd och fossiler i entrén till Vuxenskolans lokaler på Hamngatan i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 23 februari 2002
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

BILD:CLAES NYBERG På lördagen var det vernissage. - Jag har tagit vara på stenar sedan jag var fem år. Det var först i 20-årsåldern som jag började samla på allvar. Det är spännande att se på föremål som kan vara åtskilliga tusentals år gamla, säger Claes Lindahl, som var med och öppnade utställningen, som visas fram till 21 mars. Lindahl är trädgårdsmästare i Bösarp och har hittat en stor mängd flintastenar, fossiler och andra fornfynd runt om på Söderslätt. - Jag brukar promenera ofta ute på Söderslätt och har funnit föremål i bland annat Bösarp, Gislöv och Gylle. Utställningen i Molekylen, som i Vuxenskolans program fått den välfunna beskrivningen "Litet men målande gott", rymmer förutom otaliga flintastenar ett raffinerat ostronskal och även en sjöborrefossil.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons