Annons

Claes Hake skapar sitt konstverk i sommar

Trelleborg • Publicerad 16 februari 2005

Något slutdatum för när Claes Hake ska bli färdig med sin utsmyckning på Rådhustorget finns ännu inte. Det bekfräftar Johnny Sjöstedt, kanslichef på Trelleborgs kommun och medlem i projektgruppen som ansvarar för utsmyckningen.

– Invigningen av verket väntas bli klar under sommaren, lagom till när Trelleborgshems bostäder intill är färdiga för inflyttning, säger Johnny Sjöstedt.

Annons

Claes Hake som är bosatt i Göteborg har fått uppdraget att göra utsmyckningen, bestående av en skål som är 15 meter och ska ligga tvärs över en halv meters ring på högkant. Verket heter Mobile.

Konstnären själv är på resande fot och befinner sig på Nya Zeeland. Omkring 1 april ska han skriva kontrakt med Kockska stiftelsen, som skjuter till 1,4 miljoner kronor till verket. Kommunfullmäktige betalar 200 000 kronor till fastighetskontoret, som ska stå för projektering och förarbete inför uppförandet av Mobile.

Johan Persson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons