Annons

Claes Gren vann Superweekend

Från Holland till Italien via England. Tre fotbollsmatcher på lika många dagar. För en vecka sedan hade Claes Gren i Fru Alstrad sitt livs häftigaste fotbollsupplevelse.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2004
BILD: SVENSKA SPEL
BILD: SVENSKA SPELFoto: 

Claes Gren (t h) och fotbollskommentatorn Billy Lansdowne laddar inför Premier league-matchen mellan Everton och Blackburn på Goodison Park i Liverpool. - Det var en kanonresa, helt fantastiskt, sammanfattar Claes Gren. Han spelade några rader på tipset tidigare i vår. Claes Gren hade tio rätt och kvalificerade sig därmed till tävlingen Superweekend. En dag ringde telefonen och han befann sig plötsligt i en frågesport med chans att vinna första pris, en fyra dagars fotbollsresa till Italien, England och Holland. - Det var lite olika frågor men alla handlade om fotboll. Hur många lag det finns i Premier league till exempel, förklarar han. Några veckor senare fick Claes Gren det glada beskedet att han tillsammans med ett sjuttiotal andra fotbollsfantaster från hela Sverige vunnit en fotbollsresa. I resan ingick besök på tre olika ligamatcher. Förra helgen var det dags. - Vi reste från Stockholm i fredags och åkte först till Holland där vi såg Roda möta Utrecht, berättar Claes Gren. Resan gick sedan vidare till England och Liverpool där Everton mötte Blackburn. - Allting var otroligt välplanerat. Hotell och matchbiljetter var redan ordnade och det var ingen risk att missa planet eftersom vi hade ett eget. Flygvärdinnorna och övrig personal var också med och tittade på matcherna. Enda missödet inträffade i Italien då vår buss höll på att köra av vägen, berättar Claes Gren. Trots att det var så mycket resande på kort tid var det lika roligt hela tiden. - Jag blev inte alls trött, förmodligen på grund av att jag inte behövde anstränga mig ett dugg. Det var bara att följa med, konstaterar Claes Gren. Han har varit på stora fotbollsmatcher förut. Med åren har det blivit ett par besök på ligamatcher i England och Tyskland. Till vardags är han en trogen besökare på MFF:s hemmamatcher. Ändå vill han inte beskriva sig som fotbollstokig. - Jag ser inte speciellt mycket fotboll på TV. Tidigare spelade jag boll i BK Flagg i Malmö men det gör jag inte nu längre. Och tipsvinsten var ju en oväntad överraskning, jag brukar inte spela på tipset, förklarar han. Om det finns biljetter kvar ska Claes Gren se matchen mellan TFF och MFF på måndag. - Malmö kommer att vinna med 2-1. De är det bästa laget, säger han övertygat. Efter Premier league-matchen i England väntade ytterligare en match, denna gång i Italien. Matchen blev en stor upplevelse för Claes Gren. - Stämningen var fantastisk. 45 000 personer på läktarna och en underbar fotboll. Det går inte att jämföra med något annat, säger han. Claes Gren kan mycket väl tänka sig fler fotbollsresor i tiden. En av drömmarna är att se favoritpelaren Zinedine Zidane spela. Men närmast följer fotbolls-EM i Portugal i sommar, som kommer att avnjutas framför TV:n. - Frankrike kommer att vinna. De är bäst helt enkelt. Sverige går säkert vidare från gruppspelet men sedan blir det nog problem. Jag tror vi kommer åka ut i kvartsfinalen, säger Claes Gren. Text: Charlotte Enochsson

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons