Annons

Cityledare vill flytta fokus från kommersen

Fler oväntade mötesplatser. Så vill cityledaren Marcus Middleton få människor att komma till centrum. Ett annat förslag är dygnet runt-öppna butiker.
Trelleborg • Publicerad 11 oktober 2013

Meningen är inte att handlarna ska arbeta dygnet runt, utan Marcus Middletons förslag är att bygga en hemsida där alla butiker i stan finns representerade. Han förklarar det som ett virtuellt köpcenter på nätet, där kunden kan få svar på sina frågor och beställa varor.

– Kunden kommer uppleva det som att man är tillgänglig dygnet runt och att göra en hemsida är billigare än att hålla butiken öppen sju dagar i veckan, säger han.

Annons

Marcus Middleton är Vallengallerians marknadschef och Citysamverkans cityledare. Han ser det som sin uppgift att ena handlarna inne i köpcentret och dem längs gatan.

– Jag har fått berättat för mig att man stod väldigt långt i från varandra förr, men i dag accepterar man att samarbeta, säger han.

Uppdraget är också att locka människor till stan. Marcus Middleton vill att de ska känna att de vill handla i Trelleborg. Han har flera idéer på hur man ska nå dit. Förutom den gemensamma hemsidan vill han skapa fler mötesplatser. En amfitrappa med talarstol vid Sjöormen är ett av hans förslag.

– Det ska vara platser som attraherar flera sinnen. Allt ska inte förknippas med omedelbar konsumtion utan vara något som får människor att stanna upp i gaturummet och njuta en stund. Tidigare har man fokuserat på ren kommers, men jag tror att det är bättre att börja i en annan ände. Vi ska också ta vara på vår småstadsidyll med torghandel och frigående påfåglar, sådant som större städer försöker återskapa.

I framtiden tror han att handlare kommer att ställa andra krav på lokalerna de hyr. Större kedjor skulle kunna starta så kallade show rooms i Trelleborg trots att de har en stor butik i Malmö. Det skulle vara mindre butiker där kunden kan få personlig service och hjälp att beställa varor via en dator. Företag som bedriver e-handel skulle kunna arbeta på samma sätt.

– Det finns att jobba med och vi måste samarbeta ännu mer än vi redan gör.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons