Annons

Cityledare slutar efter tre år

Johan Kristiansson slutar som cityledare. Citysamverkan ska ta in konsulter för att fortsätta utveckla centrumhandeln.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2011
Johan Kristiansson.
Johan Kristiansson.Foto: Albin Brnmark

Det var meningen att Johan Kristiansson bara skulle jobba som cityledare under ett år.

– Men vi övertalade honom att stanna längre och det blev tre år. Nu är hans uppdrag färdigt, säger Citysamverkans ordförande Anders Löfberg.

Annons

Johan Kristiansson är nöjd med jobbet han utfört:

– Jag har lyckats få till ett samarbete mellan fastighetsägarna, handlarna och kommunen. I dag drar alla åt samma håll. Om de fortsätter så kan detta bli en guldkust, säger han.

Vad ska du göra nu?

– Det vet jag inte. Jag har fått några förslag men inte bestämt något än.

Anledningarna till att Johan Kristiansson slutar är flera. En är att han nyligen flyttade från Trelleborg, till Hässleholm. En annan är att Citysamverkan anser att behovet av en cityledare inte är lika stort längre och en tredje att det helt enkelt innebär en för hög kostnad att ha en person anställd på halvtid. Pengar har varit ett problem för Citysamverkans styrelse. Redan i somras tog 2010 års budget slut.

– Ja, det stämmer. Vi har haft för hög svansföring. Detta måste vi ändra på. Men vi är nya på detta och håller på att lära oss, säger Anders Löfberg.

Citysamverkan består av representanter från Handelsklubben, kommunen och Fastighetsägarna Syd. Årsbudgeten ligger på 670 000 kronor.

Någon ny cityledare kommer inte att anställas. I stället kommer man att ta in konsulter för att fortsätta att jobba med de idéer som Johan Kristiansson lämnar efter sig.

Under åren har Citysamverkan skapat arrangemang som ska återkomma varje år. Bland annat en motorshow på nationaldagen, en barnfest i Stadsparken och en internationell matmarknad.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons