Annons

Cirkus till maxnär barnen bjödtill sommarfest

Det var cirkus till max när barnen på Vikenstugan i Ljunghusen bjöd in till sommarfest på onsdagen.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2007
Cirkushästarna på cirkus Max galopperade runt och gjorde piruetter till tonerna av Champagnegaloppen. Bild Claes Nyberg
Cirkushästarna på cirkus Max galopperade runt och gjorde piruetter till tonerna av Champagnegaloppen. Bild Claes NybergFoto: 
Cirkusdirektör på Cirkus Max Emma Thorsson håvade in inträdet av besökarna.
Cirkusdirektör på Cirkus Max Emma Thorsson håvade in inträdet av besökarna.Foto: 

Massor av föräldrar och andra släktingar hade samlats för att titta på när deras barn bjöd på cirkusföreställning med allt som hör en riktig cirkus till

Direktör för cirkus Max var Emma Thorsson, som kombinerade direktörssysslan med att håva in inträdet från besökarna.

Annons

Klädd i hög hatt som det anstår en riktig cirkusdirektör log hon ett gluggigt leende när hon stoppade ner inträdespengarna i kassaskrinet och delade ut program och popcorn till åskådarna. När föreställningen började var det de minsta barnen som först gjorde entré som olika djur, både vilda och tama.

Det fanns naturligtvis också clowner, cirkushästar, trollkarlar, djur, Pippi Långstrump, akrobater och annat på föreställning.

– Barnen har själva valt temat cirkus och alla har själva bestämt vad de ska vara, berättar Marianne Eklund, förskollärare på Vikenstugan.

Alla barnen, ett 40-tal. var med i föreställningen i olika roller.

– Vi har barn från ett till sex år, säger Marianne Eklund. Jobbet med cirkusen har gett dem språklig träning, träning i motorik och en del matematik också.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons