Annons

Cirkus på plats i Trelleborg

De kommer från Polen, Ungern, Ryssland, Ukraina, Rumänien, England: Cirkus Jack är i stan. En salig röra av olika språk kunde höras på det gamla sockerbrukstomten utmed Bryggaregatan när det stora cirkustältet restes under måndagen.
Trelleborg • Publicerad 25 mars 2002

Gabi Donnert och arabhingsten Storm.BILD: TOMAS NYBERG - Allé, allé! Kaffepausen är över och arbetsledaren Puiu försöker samla sina män för att spänna tältlinorna. 22 personer jobbar med att resa tälten. Även orkestermusikerna och artisterna hjälper till. - Så fungerar det på cirkus. Vi är en enda stor familj, annars skulle det inte gå. Men de är lite sega i dag. Detta är första uppackningen för säsongen, förklarar Carmen Rhodin, Cirkus Brazil Jacks artistdirektör som sätter ihop föreställningen och engagerar artisterna. Cirkusen inledde sin turné i i Malmö i helgen och än så länge är besättningen fortfarande lite ringrostig i konsten att snabbt packa upp och ner. - Efter några spelplatser har folk fått in rutinen och då går det lättare. Fyra timmar, så brukar vi vara färdiga, säger Carmen Rhodin. De har rikligt med tid att öva upp hastigheten. Cirkusen ska turnera genom Sverige ända till slutet av september. Trelleborg har Carmen Rhodin besökt ofta. Förra året firade hon 20-årsjubileum i staden. Men så mycket tid över att njuta av Söderslätts sevärdheter blir det dock inte. - Vi hinner inte se något alls, bara vägen till mataffären, säger Carmens syster, Nadja Costache och skrattar. På tisdag blir det föreställning. Text: Andreas Brunner

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons