Annons

Chihuahua överfölls av ilsken hund

En liten chihuahua överfölls på Östra stranden av en annan hund, och skakades våldsamt mellan dess käftar. Ägaren till den anfallande hunden riskerar nu åtal enligt lagen om tillsyn av hundar och katter.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2002

Chihuahuan, en liten, mexikansk hundras, promenerade tillsammans med husse och matte på eftermiddagen den 11 augusti, då den andra hunden, en australiensisk terrier, kom rusande bakifrån. Terriern var okopplad, och matte som befann sig 25-30 meter därifrån kunde inget göra. Terriern greppade den mindre hunden över halsen, på det sätt som rovdjur gör med byten. Ägarna lyckades dock sära hundarna och chihuahuan klarade sig, såvitt polisen känner till, från svårare skador. I sådana här fall har polisen möjlighet att föreskriva restriktioner för hundhållning, exempelvis att en hund ska bära munkorg utomhus. Följs inte restriktionerna och hunden visar sig farlig kan man i värsta fall besluta om avlivning. Ägaren till en hund kan också bli skadeståndsskyldig för sådant som hunden hittar på. - Det här är ett rätt vanligt förekommande problem. För vanligt, kommenterar närpolischef Carl-Erik Borgquist i Trelleborg. - Det är ett stort ansvar att ha hund, och även om den är en kompis hemma i lägenheten kan den vara en best när den kommer ut bland andra hundar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons