Annons

Chefen oroas av nedskärningarna

”Det kommer att bli svårt att driva verksamheten med den ekonomin”. Så kommenterar bibliotekschefen Bodil Jörgensen Schylit kulturförvaltningens budgetförslag.
Trelleborg • Publicerad 26 september 2009
Foto: 
Bibliotekschefen Bodil Jörgensen Schylit menar att det inte går att göra ytterligare bantningar av personalstyrkan på biblioteken.
Bibliotekschefen Bodil Jörgensen Schylit menar att det inte går att göra ytterligare bantningar av personalstyrkan på biblioteken.Foto: 

TRELLEBORG. Hon har arbetat med en verksamhetsplan för hur biblioteken i Trelleborg kommer att se ut om värsta ekonomiska scenariot blir verklighet. Då blir det stopp för inköp av böcker, cd-skivor och filmer. Dessutom sägs prenumerationerna på dagstidningar upp.

– Då blir sådana åtgärder enda utvägen. Jag hoppas på det bästa och personalen är kreativ med nya lösningar. Men det känns tungt att vi är i det läget, säger Bodil Jörgensen Schylit.

Annons

Om inköpen av böcker och media skrotas får det effekter på lång och kort sikt.

– Ibland har en bok bara en publicering. Om vi inte kan göra ett visst inköp blir det luckor i vårt bokbestånd som är svåra att fylla igen senare, säger Bodil Jörgensen Schylit.

Men trots det är löpande kostnader enda området där det är möjligt att minska budgeten.

– Om det blir mindre personal får vi stänga ett par dagar i veckan. Men jag kan inte föreställa mig att det blir så, säger Bodil Jörgensen Schylit.

Hur har trelleborgarna reagerat på nedskärningarna som är på gång?

– Jag tror att de som bor i Trelleborg älskar sina bibliotek. Nu är ju inte budgeten klar. Men jag är säker på att trelleborgarna reagerar om det blir stora nedskärningar.

Johan Silfversten Bergman
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons