Annons

Chef tog priset för trevligaste bemötandet

På tisdagen delades årets bemötandepris för anställda ut på Trelleborgs lasarett. Bland 11 nominerade tog Kristina Degerman hem segern. "Det känns som en ära", säger hon.
Trelleborg • Publicerad 13 oktober 2009
Foto: 
Kristina Degerman, biträdande verksamhetschef för verksamheten medicin, belönades med blommor och diplom när hon vann årets bemötandepris bland anställda på Trelleborgs lasarett.
Kristina Degerman, biträdande verksamhetschef för verksamheten medicin, belönades med blommor och diplom när hon vann årets bemötandepris bland anställda på Trelleborgs lasarett.Foto: 

TRELLEBORG. De som arbetar på lasarettet kan fritt nominera anställda till bemötandepriset. En kommitté vaskar sedan fram elva kandidater och utser en vinnare. Priset delas ut på lasarettets årliga kvalitetsdag.

– Alla elva hade varit värdiga vinnare. De gör ett jättejobb för att vara tillmötesgående och trevliga, säger Kristina Degerman, biträdande verksamhetschef för verksamheten medicin.

Annons

Hon säger sig inte ha arbetat på något särskilt för att ge ett trevligt bemötande. Istället kommer det naturligt med jobbet, menar Kristina Degerman.

– Jag träffar folk hela tiden, då är det jätteviktigt att ge ett bra bemötande. Den lilla tid det tar, även om man har bråttom har man igen många gånger om, säger hon.

När blev du själv trevligt bemött senast?

– Det var faktiskt idag. Jag höll i vaccinationer och stod i centrum för alltihop. Allt gick bra och alla var trevliga.

På kvalitetsdagen får också de anställda presentera olika projekt som ska höja kvaliteten på sjukhusets olika verksamheter. Vinnaren presenteras den 8 december.

Johan Silfversten Bergman
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons