Chef hoppas på fler aspiranter

Sparkrav har inneburit att få nyutbildade poliser har stationerats i Skåne de senaste åren. Närpolischef Sven-Inge Nilsson hoppas på förändring i framtiden.
Trelleborg • Publicerad 4 september 2013
Polisaspiranterna Marcus Welin och Angelica Andersson, stationerade i Trelleborg, mötte 15 lyhörda tjejer och killar på polisens rekryteringsträff på tisdagen.
Polisaspiranterna Marcus Welin och Angelica Andersson, stationerade i Trelleborg, mötte 15 lyhörda tjejer och killar på polisens rekryteringsträff på tisdagen.Foto: 

– Vi behöver fler poliser. De senaste åren har vi fått fem aspiranter till polisområde södra Skåne som förutom Söderslätt innefattar Österlen också. Det är inte så mycket jämfört med andra områden, men vi har ju haft det lite risigt med vår ekonomi, säger Sven-Inge Nilsson som basar över Trelleborg, Svedala och Vellinge kommuner.

Vilken framtid som möter de som söker till polishögskolan i höst vet inte Sven-Inge Nilsson. Från 2015 slås dagens 21 polismyndigheter samman till en enda myndighet och med nya chefer kan även dagens polisområden förändras.

– Behovet av nya poliser kommer dock alltid att finnas, säger Sven-Inge Nilsson.

Han upplever att intresset för polisyrket är stort. Det är alltid många sökanden som konkurrerar om platserna på polishögskolan och Sven-Inge Nilsson tycker att det är bra att det ordnas informationsträffar.

– Ibland får jag känslan av att man glömmer bort att det är mycket helgtjänstgöring och sådant. Man blir inte ridande polis första dagen, säger han.

På tisdagen höll polisen en rekryteringsträff dit 15 trelleborgare, som alla drömmer om polisyrket, kom. I dagens tidning eller här, kan du läsa mer om rekryteringsträffen.

Lina Campbell
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.