Annons

Chef bröt medvetet mot reglerna

Tekniska förvaltningens chef Martin Nilsson gick medvetet över beloppsgränsen i kommunens representationspolicy när han godkände att personalen hade vårfest på Dalabadet för mer pengar än vad som är tillåtet.
– Jag ser det som personalvård, säger han.
Trelleborg • Publicerad 5 januari 2012

Festen i maj kostade sammanlagt 52 386 kronor inklusive välkomstdrink, grillbuffé, öl eller vin, nattamat och orkester för de 74 deltagarna. Om man hållit sig till policyn hade festen högst fått kosta 44 900 kronor, visar TA:s uträkning.

När Martin Nilsson beslutade om festen var han medveten om reglerna i representationspolicyn. Men han gav ändå klartecken av "sociala skäl".

Annons

– Vi är en stor förvaltning och sitter på tre olika ställen. Vi har sett festen som en viktig personalaktivitet som vi valt att lägga på kvällstid för att vi har svårt att samla folk på dagtid. Om festen legat på arbetstid och vi ordnat den själva hade det kostat mer i arbetskostnad, fast det hade inte synts, säger Martin Nilsson.

Martin Nilsson tycker det är svårt att komma under beloppsnivån i den gällande policyn när man ordnar fester. I så fall får man arrangera den själv i egen lokal, hävdar han. Fast när TA granskat fakturor har det kommit fram flera exempel på personalaktiviteter, även på restaurang, vars värde kommit under beloppet i policyn.

– Jag har valt att sätta ambitionen ett snäpp högre av personalskäl. Men vi rättar in oss i ledet och tar det till oss, säger Martin Nilsson som också godkände julborden med show på restaurang Horizont för energi- och parkavdelningarna. Även dessa gick utanför policyn.

– Det är också personalvård helt och hållet, säger han.

Nu är det slut på festligheter för tekniska förvaltningen. I alla fall för ett tag framåt.

– Vi har pratat med politikerna och kommunledningen och kommer inte att anordna några nya aktiviteter förrän vi får ett klargörande av vad som gäller och en samordning inom kommunen. Tanken var att vi skulle ha en vårfest och börja planera för den, men vi lägger ner det för tillfället.

Monica Hansson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons