Annons

Chaufförerna kan få en egen parkering

Trelleborg • Publicerad 3 juni 2005

Lastbilschaufförerna som kör på och av Tysklandsfärjorna har länge saknat en egen parkeringsplats. De förbjöds att parkera sig längs Strandridaregatan.

Gatukontoret satte upp avsmalnade in- och utfarter, för att förhindra att fordonen tog sig in på gatan.

Annons

– Går allt i lås finns det stor chans att det kan upplåtas en parkeringsplats på en del av ytan där Nordisk Motortransport håller till i dag i hamnen, säger Thomas Risberg, som är controller på Kommunal Teknik.

Från och med i höst flyttar företaget till Malmö. Blir en del av det aktuella området parkeringsplats, så innebär det att chaufförerna får en egen rast- och sovplats. Strandridaregatan ska fortsättningsvis ha kvar farthindren. Den provisoriska avsmalningen är tänkt att bli permanent. Längs den södra sidan av gatan ska det anläggas en gång- och cykelväg. Det har kommunal teknik beslutat vid senaste sammanträde i onsdags.

När cykelbanan ska vara färdig är inte bestämt ännu.

Johan Persson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons