Chaufförer efterlyser rastplats

- Var ska vi kunna stanna till för att vila och få oss lite mat när vi kört över åtta timmar? Det frågade sig tyska lastbilschauffören Karl Weissenberger då han i går stötte på de nya trafikhindren på Strandridaregatan i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 21 juli 2004
BILD: HÅKAN ISAKSSON
BILD: HÅKAN ISAKSSONFoto: 

BILD: HÅKAN ISAKSSON Hindret sattes upp för ett par veckor sedan av gatukontoret efter klagomål från allmänheten. De lastbilar som parkerar där gör det olagligt och har vållat problem för trafikanter på Strandridaregatan. Trelleborgs kommuns gatuchef Staffan Stål sade då att han hoppades att lastbilschaufförerna skulle lära sig den nya vägen inom två veckor. Men när TA besökte Strandridaregatan i går stod flera lastbilar uppställda på den väg som nu blivit en återvändsgränd för de tunga fordonen. Det finns flera skyltar som berättar om hindret men många missar fortfarande det. - Jag såg i alla fall ingen skylt innan jag körde hit, sade Karl Weissenberger. många svängde in Han var en av många chaufförer som svängde in på Strandridaregatan i går. Nu fick han backa tillbaka några hundra meter för att ta en annan väg. - Jag tycker det är dåligt att det inte finns någon uppställningsplats för oss här. Hamnen är väl en viktig del för Trelleborg och då borde det finnas ett ställe där vi kan få stå några timmar. - Det finns det ju på många andra ställen runtom i Europa. Vi måste ju kunna äta och sova några timmar innan man ska vidare, vi är ju också människor, säger Karl Weissenberger. Men han är inte förvånad. - Jag har kört lastbil i 20 år och man märker att folk tycker mindre och mindre om lastbilstrafiken. Nu får jag försöka hitta ett nytt ställe att stanna till vid. Men jag har ingen aning om var det skulle vara.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.