Chaufför häktad för smuggling

En 30-årig man från Tyskland häktades under måndagen misstänkt för grov smuggling efter att ha fört in över 23 000 liter öl via Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 12 augusti 2002

Det var i torsdags kväll som tullen gjorde ett stort beslag av starköl från en tyskregistrerad lastbil. Chauffören, den 30-årige mannen som nu är häktad, saknade så kallade ledsagardokument, handlingar som visar att punktskatten är betald och vem som är mottagare av ölen i Sverige. Hela ekipaget fördes med tullövervakning till Helsingborg för vidare utredning. Utredningen har nu visat att mannen saknade tillstånd för att föra in starkölen och han är därmed misstänk för brott mot smugglingslagen. Häktningsförhandlingen hölls i Trelleborg under måndagsförmiddagen. Åtal ska vara väckt senast den 26 augusti.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.