Annons

Charmörer och divor i parken

Vad har Nils Gunnar Snygg och Anita Ekberg ihop? Och vad gör egentligen divan i Trelleborg?
Trelleborg • Publicerad 19 juli 2005

Svaret på dessa delikata spörsmål utlovas på fredag klockan 19 då Trelleborgsrevyn har premiär på årets fars i Folkets Park.

– Men jag kan säga så mycket som att Anita Ekberg förstör allt genom att besöka Trelleborg, säger Nils Gunnar Snygg som spelar Putte Pärsson i Charmören från Snarringe.

Annons

Historien är skriven av Franz Arnold och Ernst Bach, som legat bakom de senaste årens farser, och bearbetad av Nöjesteaterns Anders Aldgård.

– Det som är bra med den här pjäsen är att den inte har någon startsträcka, den är rolig från första början, tycker Nils Gunnar Snygg.

I pjäsen ska han med alla medel göras intressant för att kunna bli en passande framtida make till Sofie Rooth (Emily Hansson), dotter till Putte Pässons kompanjon, fabrikör Emil Rooth (Jonas Andersson). En viss charmör (Markus Kinnunen), Anita Ekberg (Alice Bange) och hennes man, baron Fritz von Tään (Anders Rufelt) gör dock sitt bästa för att skapa förvirring i planerna.

Trelleborgsrevyn hymlar inte med vad man vill ge publiken.

– Det är enkelt, vi vill bara roa, säger Ulf Björkegren som står för regin. Återstår det sedvanliga bekymret för utomhusspelande revysällskap; ska vädrets makter visa sig välvilligt sinnade? Vanligtvis spelar Trelleborgsrevyn under första halvan av juli, men i år flyttade man fram premiärdatumet just för att försäkra sig om bättre väder.

– Och så visar det sig att det är fint hela början av juli och ska regna lagom till premiären på fredag, säger Jonas Andersson.

– Men det tror vi inte på!

Louise Voll Ercolino

Fotnot. Charmören från Snarringe spelas varje dag 22/7–7/8, utom den 1/8.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons