Annons

Chans till vit jul på Söderslätt

Den här julen kan söderslättsborna få turen att vakna till ett vintrigt landskap på julaftons morgon. SMHI kan nästan lova att en snöby kommer in natten till måndag.
Trelleborg • Publicerad 20 december 2012
Foto: Tomas Nyberg

Uppgifterna om snöfall under julhelgen har varierat mycket för metrologerna på SMHI. Framförallt råder osäkerhet om när snön kommer.

– Vi har fått många olika bud – innan pekade allt på att snön skulle komma efter jul men nu kan det alltså i stället bli natten innan julafton. Det kommer in en snöby från öster, säger Lovisa Andersson på SMHI.

Annons

Det är osäkert hur mycket snö som kommer falla, men det pekar åt 5-10 centimeter i de norra delarna av Skåne och 1-5 centimeter i söder. Temperaturen är avgörande för hur länge snön kommer ligga kvar och som det ser ut nu kommer luften bli mildare under julhelgen.

Är ni på SMHI lite rädda för att lova snö under julhelgen?

– Nej då, om det fortsätter så här så kommer det komma snö, men det beror alltså på den milda luften hur länge snön blir kvar. Man får hålla sig uppdaterad, säger Lovisa Andersson.

Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons