Annons

Chans komma till S:t Bart

Nu får eleverna på Söderslättsgymnnsiet chansen att vinna ett stipendium i form av en cirka veckolång resa till svenskön S:t Barthélemy i Västindien.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2008
Nu får en grupp elever från Söderslättsgymnasiet chans att följa i kung Carl Gustaf och drottning Silvias fotspår och åka till svenskön S:t Barthélemy i Västindien. Arkivbild: Scanpix
Nu får en grupp elever från Söderslättsgymnasiet chans att följa i kung Carl Gustaf och drottning Silvias fotspår och åka till svenskön S:t Barthélemy i Västindien. Arkivbild: ScanpixFoto: 

Det är Stiftelsen Marius Stakelborugh som står för resa och uppehälle för den grupp studenter som vinner stipendiet.

- Eleverna ska skriva en uppsats som redovisas både på svenska och franska om S:t Barthélemy, berättar Bertil Larsson från stiftelsen, när han i går presenterade stipendiet för intresserade elever i årskurs 2.

Annons

Uppsatserna ska vara klara i början av höstterminen och sedan ska de olika grupperna även ge förslag på ett forskningsprojekt som de vill genomföra under tiden på ön.

- Det ska handla om det svenska inflytandet på ön, säger Bertil Larsson.

Gruppen med bästa uppsatsen och bästa forskningsprojektet vinner resan.

S.t Barthélemy var en fransk koloni som sedan blev svensk under åren 1784 till 1878 då Frankrike tog tillbaka ön.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons