Annons

Centern mot nya E6-förslag

E6 med nuvarande sträckning, ringväg mellan väg 108 och Hedvägens förlängning och pågatågsstation vid den gamla stationen. Det är några av centerpartiets synpunkter på utvecklingen av Trelleborg Väster.
Trelleborg • Publicerad 12 augusti 2005

Centerpartiet framför sina synpunkter i ett yttrande över den fördjupade översiktsplanen för Trelleborgs västra delar. Grundtanken är att låta E6 ha kvar sin nuvarande sträckning för att slippa tung trafik vid till exempel Bäckaskolan.

– Vi har hållit på denna lösningen hela tiden, säger Sune Larsson, gruppledare för centerpartiet i Trelleborg.

Annons

Det innebär att E6 slutar i en rondell vid Maglarp och leds in i stan på en motortrafikled. En förlängning av Hedvägen skulle då kunna anslutas direkt till E6. Sune Larsson menar att trafikflödet på det här sättet blir bättre fördelat och att trafiken vid Bäckaskolan och Fågelbäckskolan minskar.

Sune Larsson ställer sig frågande till andra förslag till lösningar och menar att de kom sent.

– Det var en minut i tolv som det kom ett nytt förslag och det är inte miljöprövat än, säger Sune Larsson.

När det gäller en ringväg runt Trelleborg vill centern att den ska följa gällande översiktsplan.

Vidare bör Pågatågstrafiken anslutas till den gamla stationen och inte till en station vid Sandmöllan.

– Ska vi ha en station där uppe, busstationen vid Övre och färjeterminalen? Det är alldeles för splittrat, säger Sune Larsson.

Han räknar med att antalet resenärer med tåg som ska vidare till färjorna kommer att öka och det vore fel att släppa av dessa vid Sandmöllan.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons