Centern kräver längre öppettider

Trelleborg • Publicerad 9 augusti 2006

Det han framför allt värjer sig mot är att jourläkarcentralen på Trelleborgs lasarett inte är öppen till längre än klockan 22.

– Jourläkare borde finnas tillgänglig dygnet runt, inte minst nu när det blir stökigt i samband med ombyggnaden av UMAS i Malmö, menar Patrik Holmberg som företräder Centerkretsen i Trelleborg.

Entydigt deklararar han därför sin ståndpunkt i denna landstingsfråga:

– Vardagsolyckor borde kunna hanteras under större delen av dagen och natten. Begränsade öppettider för sådana här olycksfall på Trelleborgs lasarett känns inte bra. Ombyggnaden på UMAS ska ju pågå fram till 2011, argumenterar Patrik Holmberg.

"Det är orimligt att patienter och personal ska behöva utstå en så pressad vård/arbetsmiljö under så lång tid när alternativ finns", skriver Patrik Holmberg i sitt utspel.

Johan Persson

Förläng öppettiderna på akuten på Trelleborgs lasarett. Kravet kommer i ett pressmeddelande som signerats av centerpartiets Patrik Holmberg.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.