Annons

Centerkvinnor på vift

En husbil stod parkerad på gågatan i Trelleborg mitt emot den lokala maktens centrum Stadshuset under lördagen. Det är Skånes centerkvinnor som drar igång sin valrörelse.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2002

Under veckorna fram till valet ska Mildred Thulin, riksdagskandidat och distriktsordförande för centerkvinnorna i Malmöhus, turnera genom byarna för att nå ut med sitt budskap. - Det här gjorde jag förra valrörelsen också. Det är jättekul. Vi kan stanna var vi vill, är det dåligt väder kan man gå in husbilen. Vårt mål är att komma ut i alla byar, och nå fram till enskilda personer, säger hon. Nog överensstämmer turnén med centerns ideologiska krav på att landsbygden ska leva. - Detta är ett sätt att se byarna, att dem en identitet. Det är många byar som upplever att de inte är sedda. Mildred Thulin kör själv husbilen. Tanken är att lokala representanter för centerkvinnorna ska sluta upp på rastställena. I Trelleborg får hon hjälp av Karin B Hansson, som ställer upp som tredjenamn på centerns lista till kommunfullmäktige. - Det är viktigt att vi centerkvinnor kommer ut och för fram våra hjärtefrågor, säger Mildred Thulin och tvekar inte om vad som är den viktigaste frågan för henne: Ett narkotikafritt samhälle.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons