Annons

Center-Maud på besök i Trelleborg

Det blev inget röstfiske när centerledaren Maud Olofsson gästade Söderslättsgymnasiet under sin turné bland skolorna i Skåne.
Trelleborg • Publicerad 5 april 2002

I stället ägnade hon mycket tid åt att berätta om sitt personliga engagemang i politiken. - Jag gick tidigt med i centerns ungdomsförbund och har lärt mig massor. Nu jag har ingen respekt för titlar och positioner för jag vet att jag kan påverka. Det var bra för min självkänsla när jag gick i skolan, sa hon. Maud Olofsson berättade också om sina besök i Sydafrika och Kosovo, platser där demokratin är ung. - Demokratin, den kämpar man för varje dag, betonade hon. När det blev dags för frågestund grillades Maud Olofsson av eleverna. - Bönder, oklar politik, Olof Johansson, summerade åhörarna sina intryck av centern. Maud Olofsson styrde smidigt utom de två sistnämnda punkterna och fokuserade på arvet från gamla bondepartiet. - Det är rätt, där har vi våra rötter. Bönderna var småföretagare som gärna vill äga sin mark. I dag slåss centern för det marknadsekonomin och de små företagen. Centerns anonymitet i dagens politik förklarade Maud Olofsson med partiledarbytena och nytt partiprogram. Det är inte lätt att göra sig hörd med detsamma. Men hon ser ljust på framtiden: - Vi är på väg uppåt, sa hon med en blinkning. Text: Andreas Brunner

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons