Annons

Cementblock placerades över järnvägsräls

Vid tre olika tillfällen under lördagen lades cementblock, aluminiumprofiler, ståltråd och annat på järnvägsrälsen vid bron över väg 9 mot Ystad.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2002

Polisen och Banverket ser mycket allvarligt på det inträffade och betecknar det som sabotage. - Vill det sig riktigt illa så kan tåget spåra ur och i värsta fall fortsätta ner på vägen nedanför, säger Willy Hedlund säkerhetshandläggare på Banverket i Malmö. På streckan kör både vanliga godståg, en del persontåg och tåg lastade med farligt gods. Skulle de spåra ur kan det få katastrofala följder. Vid ett av tillfällena i lördags upptäcktes sabotaget bara någon timme innan ett persontåg körde på sträckan. Polisen kom till platsen men har inga spår efter vem eller vilka som kan ha gjort det. Vid åtminstone ett tillfälle i lördags upptäcktes sabotaget först när ett tåg hade kört in i bråtet och lokföraren fick själv lyfta bort det för att kunna köra vidare. För cirka en och en halv månad sedan inträffade en liknande händelse på ungefär samma ställe. Då kom också anmälningar till polisen om att barn setts vid spåret och att någon kastat sten från banvallen och ner på bilar som kört förbi. Willy Hedlund uppmanar därför alla föräldrar att ha koll på sina barn och tala om för dem hur farligt det kan vara att leka i spårområden. Banverket försöker hindra att föremål placeras på järnvägen och besöker regelbundet skolor för att informera barn om den stora faran med detta.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons