Annons

Cecilia Lejon får pris

På torsdagen delades Helmer Fredriksson-stiftelsens pris ut. Trelleborgs kommuns före detta arbetsmarknadsförvaltningschef Cecilia Lejon fick ta emot 125 000 kronor för sitt arbete i kommunen.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2018 • Uppdaterad 27 april 2018
Arkivbild. Cecilia Lejon får pris för sitt arbete i Trelleborg.
Arkivbild. Cecilia Lejon får pris för sitt arbete i Trelleborg.Foto: Andreas Mårtensson

Helmer Fredriksson-stiftelsens ändamål är att minska slöseri i den offentliga sektorn och främja sparsamhet med skattebetalarnas medel. Priset delades i år ut till två personer, Mohammed Khoban från Österåkers kommun, och Cecilia Lejon.

Skattebetalarnas Förening, som delar ut priset, motiverade valet av Cecilia Lejon så här:

Annons

”Cecilia har genom sitt ledarskap, nytänkande och nyttjande av ny teknik minskat administration och handläggningstider. Något som gynnat Trelleborgs invånare men också tjänat som inspiration för andra kommuner.”

Tidigare har bland annat Ing-Marie Ekström, tidigare chef för Brynäs Hälsocentral, och Sophia Dijobaridis, journalist, fått ta emot priset.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons