Carry och Petra fyllde kyrkan

Det var fullt, ja, nästan överfullt, på torsdagskvällens konsert i S:t Nicolai kyrka i Trelleborg. Det satt folk på varenda stol som fanns att uppbringa i kyrkan.
Trelleborg • Publicerad 22 juli 2010
Carry Persson och hustrun Petra Pietschmann sjöng inför en fullsatt S:t Nicolai kyrka i Trelleborg på torsdagskvällen.
Carry Persson och hustrun Petra Pietschmann sjöng inför en fullsatt S:t Nicolai kyrka i Trelleborg på torsdagskvällen.Foto: 
Carry Persson och hustrun Petra Pietschmann sjöng inför en fullsatt S:t Nicolai kyrka i Trelleborg på torsdagskvällen. Foto: Claes Nyberg
Carry Persson och hustrun Petra Pietschmann sjöng inför en fullsatt S:t Nicolai kyrka i Trelleborg på torsdagskvällen. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

Så brukar det se ut när Trelleborgssonen Carry Persson och hans fru Petra Pietschmann bjuder på sin traditionella sommarkonsert.

Årets konsert innehöll musik från Sverige, Italien och Tyskland. De båda sångarna ackompanjerades som vanligt av organisten Per Frendahl.

Redan en av de första sångerna fick stormande bifall. Det var när Carry Persson tog i från fotknölarna i "Sången till landet i Norden", den som börjar "Land, du välsignade."

Trots att paret bor i Schweiz sedan 20 år tillbaka återvänder de troget vart år till Trelleborg med en sommarkonsert.

Sedan 2002 har det blivit en tradition med sommarkonserterna. Och varje år fylls kyrkan till sista plats när den förlorade sonen med den vackra barytonrösten återvänder till barndomens trakter.

Paul Torstensson 0410-54500 redaktionen.ta allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.