Annons

Caroline Hagström friad i rätten

Den kristdemokratiske riksdagsledamoten Caroline Hagström är segrande part i en tvist som avgjorts vid Trelleborgs tingsrätt. Hon stämdes på närmare en halv miljon kronor av hennes före detta sambo.
Trelleborg • Publicerad 9 mars 2002

Caroline Hagström dömdes förra året för bokföringsbrott. Tingsrätten fann då att hon misskött bokföringen i sin firma mellan åren 1996 och 1998. Firman ordnade ridläger och gjorde en del hästaffärer. I den rättegången försvarade hon sig med att det var hennes före detta sambo som skötte bokföringen och att hon litat på honom. I det tvistemål som nu avgjorts stämdes Caroline Hagström på 443 600 kronor av den före detta sambon. Sambon ansåg att Caroline Hagström utnyttjat hans gård, när hon 1992 flyttade ihop med honom och hon startade upp sin ridverksamhet. Enligt sambon ska de ha avtalat att Caroline Hagström skulle ersätta honom för foder och uppstallning av hästar. Avtalet var muntligt och Caroline Hagström skulle betala när hennes ekonomi så tillät. När sambon hösten 1998 på allvar krävde ersättning, flyttade Hagström från gården. Caroline Hagström förklarade för rätten att det inte fanns något muntligt avtal. Enligt henne hade de två gemensam ekonomi under de sju år samboförhållandet varade. Tingsrätten förklarade att mannens talan uteslutande grundades på hans påstående att muntligt avtal träffats och att han måste kunna styrka det påståendet. Tingsrätten ansåg det anmärkningsvärt att sambon inte fört någon dokumentation över vilka hästar Hagström hade uppstallade på gården. Dessutom betalade sambon 50 000 kronor till Caroline Hagström i oktober 1998. Det fann rätten märkligt eftersom det var Hagström som, om avtalet existerat, var skyldig sambon pengar. Dessa märkliga och anmärkningsvärda omständigheter talade enligt tingsrätten mot att avtal mellan parterna träffats. Den före detta sambon dömdes att betala Caroline Hagströms rättegångskostnader som uppgick till 120 700 kronor.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons