Annons

Cancerbehandling gav variga sår

Behandlingen som skulle stoppa cancern gav patienten brännskador i ansiktet. Nu har mannen anmält läkaren och sjuksköterskan som utförde behandlingen på Trelleborgs lasarett.
Trelleborg • Publicerad 11 maj 2010

Det var i april i år som mannen vid två tillfällen fick ljusbehandling mot förstadier av cancer i pannan och på kinden. I sin anmälan till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd skriver han att behandlingen ledde till stora, variga sårskador i ansiktet, frossa och obehag. När han besökte vårdcentralen i Skanör bedömde personalen där att såren var brännskador och han fick ta antibiotika mot besvären.

Behandlingen utfördes på lasarettets hudmottagning som tillhör hudkliniken i Malmö. Magnus Bruze som är ställföreträdande verksamhetschef känner inte till mannens anmälan.

– Jag har inte hört talas om att det har funnits någon sådan händelse i Trelleborg heller. Åke Svensson som är verksamhetschef för hudkliniken är tillbaka på måndag och då får han titta på det, säger Magnus Bruze.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons