Annons

Campinggäster vill stoppa stökiga ungdomar

Ungdomar som vrålar, slår sönder saker och välter omkull utemöbler. Problemet med den senaste tidens skadegörelse på Dalabadet har fått flera campare att ilskna till rejält.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2004

I helgen var det dags igen. Då fördärvades ett 20 meter långt staket, en del av minigolfbanan har förstörts och ett bord knäcktes mitt itu. Flera av dem som Trelleborgs Allehanda har talat med befarar att de stökiga helgerna ska fortsätta. - Under de senaste helgerna, särskilt när det varit fint väder, har mellan 25-30 ungdomar hållit till nere vid campingen. De har slagit sönder möbler för oss, fört oväsen så pass mycket att vi har fått vaka fram till klockan tre på morgonen, säger en trelleborgare som är bosatt på campingen under helgerna och som vill vara anonym. Någon polisanmälan har inte gjorts med anledning av det inträffade. Men de berörda campinggästerna har haft kontakt med polisen, som har kommit till Dalabadet flera gånger under våren för att få ungdomarna att lugna ned sig. - Jag hoppas verkligen att föräldrarna till de ungdomar som uppför sig illa inser vad deras barn sysslar med, säger en annan campinggäst. Krögaren Christer Lindstedt, som driver restaurangen på Dalabadet, bekräftar att det är ett problem med de våldsamma ungdomarna som kommer dit på helgerna. Staketet som stått utanför hans anläggning fördärvades. Den drygt 20 meter långa ställningen knäcktes. Nu har staketet tagits bort. - Det sorgliga är att det här troligen bara är början. Något måste göras för att förhindra fortsatta händelser av det här slaget. Blir det ingen rätsida på det här måste kommunen ta dit vakter, säger Christer Lindstedt. Han befarar att de ungdomar mellan 14 och 17 år som i huvudsak håller till vid campinganläggningen under helgkvällar och -nätter ska fortsätta under sommarsäsongen. - Får vi inget stopp på det här riskerar det att accelerera. Jag bävar inför valborgshelgen och skolavslutningen. Hoppas föräldrarna till de bråkiga ungdomarna ser upp med det här så att deras barn inte blir ansvariga för olagliga och olämpliga handlingar, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons