Campingboende protesterar mot dålig skötsel

Åretruntboende och säsongsboende på Dalabadets camping skriver nu till kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) och protesterar mot den dåliga skötseln av Dalabadets camping, speciellt efter att ett gäng flyttat in.
Trelleborg • Publicerad 26 maj 2008
Efter att ett gäng asfaltläggare flyttat in har trivseln försvunnit på Dalabadets camping, enligt de boende. Bild. Tomas Nyberg
Efter att ett gäng asfaltläggare flyttat in har trivseln försvunnit på Dalabadets camping, enligt de boende. Bild. Tomas NybergFoto: 

ººDet som utlöst protestbrevet som undertecknats av cirka 40 boende är att irländska asfaltläggare som polisen varnat för ett antal gånger flyttat in på campingen.

Enligt de boende tar asfaltläggarna ingen hänsyn till ordningsreglerna på campingen.

- De tar allt papper som finns på toaletter och i kök, berättar Rolf Andersson, som bor hela året på Dalabadet och Karl-Axel Krüger, som är sommarboende. De berättar att städerskan som sköter servicebyggnaden inte haft en chans att hinna städa upp och att kök och andra utrymmen varit ockuperade i timtal av asfaltläggarna. De menar också att de kör med lastbilar på nätterna.

- Men vi tycker också att det är för lite serviceutrymmen under sommaren. Det borde finnas en sommarbyggnad också, säger Rolf Andersson och Karl-Axel Krüger.

De båda har också en del synpunkter på hur grönskan på campingen sköts och menar att det borde vara generösare öppettider på campingen.

- Vi ser ofta att det kommer folk tidiga morgnar och källar som vänder när det inte är öppet, säger de.

Men det rör sig mest om saker som man kunde acceptera om det inte vore för asfaltläggarna, som enligt de boende ställt till med rena kaoset på campingen.

- Vår servicechef har talat med dem som det kommit klagomål på, säger fritidschefen Göran Ling. Han har gjort klart för dem vilka ordningsregler som gäller. Enligt Göran Ling så kan det bli aktuellt att avhysa asfaltläggarna från campingen om inte ordningsreglerna följs.

- Men vi måste ju ge dem en chans att bättra sig först, säger han.

När det gäller den övriga kritiken menar Göran Ling att man inte gjort några stora förändringar i år.

- Någon ny servicebyggnad har inte diskuterats. Däremot finns det ju planer på att eventuellt arrendera ut campingen nästa säsong. Det får man avvakta innan man gör några nya investeringar, säger han. Vi uppfyller kraven för en trestjärnig campingplats.

Polisen i Trelleborg har kunskap om problemen på campingen.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.