Annons

Café Smedjan tvingas sommarstänga

Trelleborg • Publicerad 28 juni 2005

Två år gamla Café Smedjan ställer in sin planerade konsertsommar och stänger på obestämd tid. Enligt Trelleborgs turistguide existerar ändå inte cafét.

Man kan visserligen hitta Smedjan i Lilla Beddinge under "konsthantverk" i Trelleborgsguiden. Men det gäller den gamla smidesverkstaden som lade ner för tre år sedan. Telefonnumret som anges går numera till en privatperson som inte är road av förfrågningar om smideshantverk.

Annons

Anders Ödahl på Café Smedjan är kritisk till att uppgifter han lämnat till kommunen för två år sedan fortfarande inte tagits med i nytryckta Trelleborgsguiden.

– I stället för att ha med adekvat information och sköta sitt jobb trycker man upp gamla uppgifter, säger Anders Ödahl.

– Jag tror att betydelsen är störst för oss mentalt . Om det påverkar verksamheten kan jag inte veta. Men vi känner att Trelleborgs Utveckling AB struntar i turismen i byarna. Man fokuserar på centralorten och på Smyge. Men det försiggår en del i byarna också som man inte har riktigt koll på.

Andra nystartade verksamheter inom turistnäringen i kommunens östra delar som inte tagits med är Ylvas Bed & Breakfast i Beddinge och restaurang Andra Sandbank i Skateholm.

Café Smedjan har haft andra motgångar också, som påverkat deras beslut om att stänga ned allt utom bed & breakfastverksamheten. Man fick nej från Vägverket om att sätta upp en skylt vid väg nio i Beddingestrand. Smedjan ligger för långt ifrån väg nio, och trafiken på vägen till Lilla Beddinge är för stor för att vägen ska anses svårhittad. Trots att det inte ens skyltas mot Lilla Beddinge vid korset i Beddingestrand, utan Källstorp.

– Vi kände att tillsammans med andra motgångar var det här med Trelleborgs Utvecklings AB:s totala nonchalanta behandling av nystartade företag droppen, säger Anders Ödahl.

Fotnot: Enligt Vägverket kan näringsverksamhet få skylta vid närmaste allmänna väg, dock som längst 2500 meter från platsen.

LILLA BEDDINGELars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons