Annons

C är mest utspridda

Centern är det parti som spridit ut sig mest i kommunen. Bara fyra av 20 kandidater på listan till kommunfullmäktige bor i Trelleborg, resten är utspridda i hela kommunen.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2010

– Vi har kandidater från Fuglie i väster till Önnarp och Tullstorp i öster. Vi har verkligen bra spridning, vilket märks på gruppmötena där medlemmarna är väl insatta i vad som händer i olika delar av kommunen, säger Patrik Holmberg, nummer ett på centerpartiets lista och en av fyra centerkandidater som bor i Trelleborg.

Patrik Holmberg tror att den geografiska spridningen på kandidaterna gör att centern i större utsträckning än andra partier kan ha förståelse för hela kommunen.

Annons

– Vi har bra spektrum på det sättet och får gratis kunskap om många delar i kommunen. Det finns 40 byar i den här kommunen och alla är lika viktiga, säger Patrik Holmberg som dock är snabb att påpeka att partiet är till för alla.

– Vi är inte starkast i Trelleborgs tätort och de flesta medlemmar bor inte där. Men vi representerar hela kommunen ändå.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons