Annons

Bysthållare i långa rader

Man hade hoppats samla in 1 000 bh:ar till förmån för Rosa bandet-kampanjen.
Trelleborg • Publicerad 17 oktober 2010
Bengt Roskvist och Jean-Christian Torres hade en annorlunda lördagskväll. De häftade bh-längder till förmån för Rosa bandet-kampanjen.
Bengt Roskvist och Jean-Christian Torres hade en annorlunda lördagskväll. De häftade bh-längder till förmån för Rosa bandet-kampanjen.Foto: 

Trelleborg. Det kan ha blivit dubbelt så många, och det glädjer alla som jobbar med kampanjen i Trelleborgs kommun. Utom möjligen de som fick ägna lördagskvällen åt att häfta ihop bh:arna.

– Jag vet inte om vi hinner klart i dag, säger Bengt Roskvist på Roskvists guld, och ser lite matt ut.

Annons

När affärerna stängde på lördagseftermiddagen satte han och urmakare Jean-Christian Torres igång att häfta. När allt är klart ska de nära 2 000 bh:arna hänga på flaggspelen över Algatan. Längder på 20-25 meter styck och med 30 bh:ar i varje ska dingla över flanörerna på gågatan. Även Rådhuset ska få bh-längder på sig.

– Vi hoppas kunna sätta upp dem på tisdag, och så ska de hänga en vecka, säger Jean-Christian Torres.

På lördag är det stor rosa bandet-final. Då blir det auktion på Rådhustorget klockan 11, då konstverk av lokala kändisar och hemliga lådor auktioneras ut.

Olof Broddesson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons