Annons

Byggstart för ny skola i Skegrie

Med ett symboliskt tag med grävskopan drog på fredagen om- och tillbyggnaden av Skegrie skola i gång. Sommaren 2005 ska projektet stå färdigt.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2004
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Barnen i Skegrie skola stod tillsammans med lärare, föräldrar och kommunala tjänstemän och politiker, samlade vid den grusgrop ur vilken den nya skolan nu ska växa upp. Med en vit bygghjälm på huvudet tog kommunalrådet Egil Ahl (s) plats bakom spakarna i en grävskopa och satte det första maskinella spadtaget i marken. Vita ballonger släpptes ut och flög i väg i stormvinden fortare än någon hann blinka. Bygget välkomnas bland annat av Marcus Brynell som går i årskurs 4 i Skegrie skola. - Det är kul. Det behövs för den skolan vi har är ganska liten, sa Marcus Brynell. Till våren nästa år ska den nya skolbyggnaden stå färdig. Lokalerna omfattar 2 400 kvadratmeter och ska ta emot elever från förskola upp till sexan. Två förskoleklasser ska husera i den gamla skolan som ska byggas om och stå färdig sommaren 2005. Själva bygget beräknas kosta 37,2 miljoner kronor sedan tillkommer kostnader för inredning och utrustning. Att bygget nu drar i gång är slutpunkten på många års diskussioner. - Efter många års diskuterande och planerande är det naturligtvis en stor dag för mig och för skegrieborna. Det är viktigt inte minst för att man bygger många hus här. Då blir det en fråga om trovärdighet att vi har en skola så som vi vill ha den, sa Egil Ahl.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons