Annons

Byggröra snart varuhus

Lokalerna på Algatan/CB Friisgatan är just nu en byggarbetsplats på väg att förvandlas från bank till butik. Innanför de stora fönstren väntar mängder med inredningen på sin rätta plats.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2005
Ann Almqvist och Charlotte Ringström framför de röda skivor som ska hjälpa kunderna att bland annat hitta till kassan lättare. "Rött är ju Åhléns färg", säger Ann Almqvist. bild: Tomas Nyberg
Ann Almqvist och Charlotte Ringström framför de röda skivor som ska hjälpa kunderna att bland annat hitta till kassan lättare. "Rött är ju Åhléns färg", säger Ann Almqvist. bild: Tomas NybergFoto: 
På ovanvåningen ska hem-, media och barnavdelning samsas om utrymmet. Men än är det långt kvar innan varorna kan flytta in på hyllorna. bild: Tomas Nyberg
På ovanvåningen ska hem-, media och barnavdelning samsas om utrymmet. Men än är det långt kvar innan varorna kan flytta in på hyllorna. bild: Tomas NybergFoto: 
Mängder av inredning väntar på att få komma på plats. bild: Tomas Nyberg
Mängder av inredning väntar på att få komma på plats. bild: Tomas NybergFoto: 
Åhléns varuhuschef Ann Almqvist ser framemot att få ta över lokalerna från byggjobbarna. bild: tomas nyberg
Åhléns varuhuschef Ann Almqvist ser framemot att få ta över lokalerna från byggjobbarna. bild: tomas nybergFoto: 

- Här har de slagit upp en vägg! Den var här inte för två timmar sedan, säger varuhuschef Ann Almqvist förvånat när försöken att ta sig upp på det blivande Åhlénsvaruhusets andra våning misslyckas.

Hon visar i stället på en lång och svårframkomlig väg genom byggröra och uppför byggnadsställningar och provisoriska trappor.

Annons

På ovanvåningen har inredningen börjat komma på plats. Trots det är det svårt att tro att allt snart ska vara städat och klart.

- Söndagnatt, säger Ann Almqvist och ler. - Vi kommer att jobba dygnet runt för att hinna klart, säger Ann Almqvist.

Både hon och Charlotte Ringström, kommunikatör och ansvarig för exponeringen i varuhuset ser ut att trivas i röran, även om de nog mest ser fram emot att få ta emot de varor som börjar levereras på måndagmorgon.

- Än har vi ingen kajplats klar, så varorna ska lyftas in med truck på framsidan. Det kan nog bli trångt och tufft på Algatan, berättar Ann Almqvist och visar på ett stort hål i väggen ut mot Algatan, provisoriskt igenspikat med brädor.

På andra våningen strömmar ljuset in genom stora, nyinsatta fönster. Fönster som delvis ska sättas igen eftersom man behöver utrymmet.

Det känns tråkigt tycker både Ann Almqvist och Charlotte Ringström, men samtidigt hoppas de att man i framtiden ska kunna öppna upp igen och släppa in ljuset.

Nu har de några dagarna av väntan framför sig innan varorna börjar strömma in och det är dags för Ann Almqvist och hennes personal att ta över lokalerna från byggjobbarna.

Annika Thunell

0410-545 63

annika.thunell@allehandasyd.se

Annons

Åhléns

Åhléns grundades 1899.

Åhléns var först postorderföretaget Åhlén & Holm i Insjön i Dalarna.

1915 flyttades verksamheten till Stockholm. Där uppfördes en fastighet i sju våningar på över 10 000 kvadratmeter.

Den första Tempoaffären öppnades 1932 i Stockholm.

1964 invigdes Åhléns City i Stockholm.

På 1970-talet slogs Tempokedjan ihop med Epa. 1985 omprofilerades samtliga varuhus till Åhléns.

I Trelleborg låg Tempo i Valens köpcentrum, i Ica Supermarkets nuvarande lokaler samt på andra våningen. Tempo i Trelleborg lades ner i maj 1983.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons