Byggprogrammet fick fler platser under förra året

Byggprogrammet är populärt. Fler än någonsin har sökt till utbildningen under de senaste två åren. "Därför utökade vi antalet platser", säger Monika Ekelund på skolkontoret.
Trelleborg • Publicerad 21 mars 2005

Åtta nya platser skapades på byggprogrammet i höstas. Efterfrågan är stor och helt i linje med byggboomen som råder runt om i landet.

– Första årskursen på byggprogrammet utvidgades, bekräftar Monika Ekelund.

Likadant är det med elprogrammet som också fått fler platser. Antalet i den första årskursen gick från 30 intagna till 40 och ökade därmed med tio platser. Intresset för naturvetenskapliga programmet har varit väldigt svagt under större delen av 1990-talet och en bit in i det här decenniet. Flera platser har stått tomma. Trenden har vänt under det senaste året och efterfrågan har tilltagit rejält.

– I höstas utökade vi med 13 platser i första årskursen på det naturvetenskapliga programmet, fortsätter hon.

Fordonsprogrammet har däremot inte fått fler elever än tidigare. Utbildningen har dock moderniserats och försetts med ny utrustning , framför allt med digital teknik för att tillgodose de ökade kraven.

Ett av skälen till att fordonprogrammet inte har utvidgats är enligt Monika Ekelund att det varken finns tillräckligt med utrustning eller utrymmen för fler i de respektive klasserna.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.