Annons

Byggnadsnämnd skeptisk till hyreshus i Gabeljung

Den person som fått nej på en förhandsförfrågan om bygglov för ett hyreshus i Gabeljung överklagar nu byggnadsnämndens beslut. I sitt överklagande framhåller han att det även tidigare funnits höga hus på landsbygden.
Trelleborg • Publicerad 12 januari 2004

Det handlar om ett hyreshus som skulle bli 9 meter högt och 30 meter långt. Byggnadsnämnden menade dock att det inte skulle passa in i den lantliga miljön och gav därför ett negativt förhandsbesked. Personen som vill bygga menar dock att bebyggelsemönstret varierat i kulturlandskapet även tidigare. Han pekar på att det byggdes tre och en halvvåningshus redan vid förra sekelskiftet och hänvisar till en del bilder som han hämtat ur böcker. "Måste påpeka att de flesta stallar och ekonomibyggnader finns i höjd nio till tio meter", skriver han bland annat. "Det finns de som är högre också". I sitt överklagande förklarar han även att de hyresgäster som han tänkt skulle flytta till Gabeljung skulle vara hästintresserade. Han pekar även på att flervåninghus inte tar så mycket mark i anspråk och att det är slöseri med högproduktiv jordbruksmark att inte kunna bygga sådana hus i glesbygden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons