Annons

Byggnad på Pilevall måste rivas

Den omfattande om- och tillbyggnaden på Pilevallskolan har stött på problem. När arbetet med att bygga om D-byggnaden startade upptäcktes att byggnaden var så dålig att den måste rivas.
Trelleborg • Publicerad 20 augusti 2014
D-byggnaden på Pilevallskolan måste rivas. Det visade sig att den inte går att bygga om.
D-byggnaden på Pilevallskolan måste rivas. Det visade sig att den inte går att bygga om.Foto: Sara Johari

Nu till höstterminens start står de nya musik- och bildsalarna samt lokalerna för hemspråksundervisning i den gamla gymnastikhallen klara.

- Men för ett tag sedan fick jag reda på att det var stora problem med D-byggnaden. Så stora att vi måste riva den, berättar Håkan Sjöberg på serviceförvaltningen, som håller i förändringarna på Pilevallskolan.

Annons

Det handlar om att bärande väggar inte är bra nog och att grundplattan är gjuten direkt på skolgårdens asfalt.

- Om vi skulle gå in och göra de ombyggnader som behövs så skulle den gamla byggnaden inte klara det, säger Håkan Sjöberg. Alla inblandade är överens om att det enda sättet är att riva byggnaden och bygga helt nytt.

Hur pass mycket dyrare det kommer att bli att riva och bygga nytt istället för att bygga om och till är oklart i dagsläget.

- Entreprenören håller på att räkna på det, säger Håkan Sjöberg.

Den nya D-byggnaden ska rymma bland annat fler klassrum, studiehall och arbetsplats för lärare. Där blir det också plats för NO-salar och hemkunskap samt ett nytt ventilationssystem.

Den sista biten i förändringarna på Pilevallskolan blir en del arbeten i A-byggnaden. Det blir större elevrum, slöjdsalarna byggs ut liksom en studiehall. Klassrummen ska också fräschas upp.

Ombyggnaden av Pilevallskolan har redan pågått ett bra tag. Syftet är att skolan ska kunna ta emot elever i alla årskurser i grundskolan.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons