Bygglovs söks för två telemaster

På tisdagen kom ytterligare två ansökningar om bygglov för telemaster in till byggnadsnämnden i Trelleborg, utöver de sex master som Swedia Networks ansökte om härom dagen.
Trelleborg • Publicerad 29 januari 2003

Även dessa två master är avsedda för UMTS-näten, den nya generationens mobiltelefoni. Sökande för den ena masten är även i detta fall Swedia Networks medan det är 3GIS som ansöker om bygglov för den andra masten. 3GIS söker bygglov för en mast vid Dalaslingan i Trelleborg. Masten ska placeras på en skorsten på 9 E-området och en ny teknikbod ska byggas. Swedia Networks söker bygglov för en mast på Stora Markie 9:7. Masten ska bli 48 meter hög och får två teknikbodar. Liksom de tidigare masterna är det tänkt att även denna mast ska uppföras på en 150 kvadratmeter stor arrendetomt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.