Annons

Bygglov till tio nya lägenheter i centrum

Samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborg sade ja till tio nya vindslägenheter på sitt senaste sammanträde. Detta trots att ingen av lägenheterna är tillgänglighetsanpassad.
Trelleborg • Publicerad 8 november 2013

- Det är ett dilemma. Men vi menar att det är viktigt med förtätning och då får man ibland se det som att kravet på tillgänglighet med hiss får vika, säger Patrik Holmberg (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Det handlar om tre olika fastigheter i centrum som får tillökning av antalet lägenheter. På Hansgatan ska det bli en ny etagelägenhet i ett av husen, på Engelbrektsgatan ska det bli sex nya vindslägenheter och på Östergatan handlar det om tre nya lägenheter, varav en etagelägenhet.

Annons

Etagelägenheten på Östergatan kan man nå med hiss, men det gäller bara det ena planet och hissen är inte anpassad för rörelsehindrade.

- Det är olika ägare till fastigheterna men i samtliga fall är jag övertygad om att det inte skulle bli några nya lägenheter om vi drev kravet på att det skulle byggas hiss till de nya bostäderna, säger Patrik Holmberg. Men det är en helt annan sak om vi pratar om nyproduktion - där finns det inga som helst skäl att tumma på kraven på tillgänglighet.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons