Annons

Bygglov söks för Kunskapsskolan

Kunskapsskolan planerar att öppna en skola för årskurserna 6 till 9 i gamla Skogs tryckeris lokaler vid Engelbrektsgatan i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 14 juli 2006
Här planerar Kunskapsskolan att öppna till höstterminen 2007. Bild: Mårten Svemark
Här planerar Kunskapsskolan att öppna till höstterminen 2007. Bild: Mårten SvemarkFoto: 

Trots motstånd från Sven Lindkvist (s), ordförande i skolnämnden, går Kunskapsskolan vidare med sina planer att öppna friskola i Trelleborg.

– Vid en undersökning som vi genomfört i Trelleborg visade det sig att intresset var mycket stort, säger Torbjörn Bindekrans, regionchef på Kunskapsskolan. Det var lika stort som i Helsingborg där alla platser på skolan tecknades inom en månad sedan vi fattat beslut att öppna skolan och 200 elever står i kö för att få plats på skolan.

Annons

I Helsingborg startar Kunskapsskolan redan nu till höstterminen i år.

Fastighetsägaren AB Ebulator har sökt tillfälligt bygglov under tio år för ombyggnaderna av de gamla tryckerilokalerna.

– Vi är i stort sett överens med fastighetsägaren och när vi fått tillståndet från Skolverket så sätter vi igång ombyggnaden, säger Torbjörn Bindekrans.

Kunskapsskolan hoppas få tillståndet i november och då kan skolan stå klar till sommaren 2007 för att öppna med elever till höstterminen. Från början ska skolan få 80 elever i årskurserna 6 till 8. 2008 tas nya elever in till årskurs 6 och från och med då ska skolan ha 320 elever.

Redan nu kan man anmäla sig till Kunskapsskolan i Trelleborg på hemsidan på internet.

– Vi har fått in en del anmälningar redan nu, säger Torbjörn Bindekrans.

Sven Lindkvist är dock inte positiv till Kunskapsskolans planer.

– Det finns inget behov av detta i Trelleborg, säger han. Valfriheten finns redan: eleverna kan i dag välja vilken skola de vill gå på, i mån av plats. Vi inom den kommunala skolan ska vara så bra att det inte behövs några friskolor.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons