Bygglov med förhinder

Trelleborgshems ansökan om att få bygga på Forumtomten har stött på förhinder. Bland annat är det planerade bygget en våning för högt.
Trelleborg • Publicerad 8 oktober 2012
Trelleborgshem vill bygga ungefär 100 bostäder på Forumtomten.
Trelleborgshem vill bygga ungefär 100 bostäder på Forumtomten.Foto: Claes Nyberg, arkiv

Det kommunala bostadsbolaget skriver nu till samhällsbyggnadsförvaltningen och argumenterar för sitt bygglov.

Trelleborgshem menar att förslaget visserligen är en våning högre än den gällande detaljplanen. Men bolaget menar att eftersom planen är från 1920, då man byggde med betydligt högre takhöjd, så var tre våningar på den tiden högre än fyra våningar är idag. Det planerade bygget ligger väl under den tillåtna högsta bygghöjden, skriver Trelleborgshem.

Bolaget har också svårt att förstå invändningen att det planerade bygget inte är utformat på ett sätt som är lämpligt med hänsyn till stadsbilden och till kulturvärdena på platsen.

"AB Trelleborgshem förstår inte hur ni har resonerat" skriver bolaget i sitt brev och skickar med ett antal foton på omkringliggande byggnader, där många olika stilar och tider finns representerade.

Trelleborgshem efterlyser en mer specificerad och detaljerad analys från förvaltningens sida för ett eventuellt kunna rita om ansökan för att få bygglov.

Trelleborgshem planerar att bygga cirka 100 nya hyresrätter på tomten. Om allt går i lås är det planerad inflyttning under 2013.

För närvarande står det ungefär 1 500 personer i kö för en lägenhet hos Trelleborgshem.

Madeleine Gripsten
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.