Annons

Bygglov för nyttstort köpcentrum

Byggnadsnämnden i Trelleborg ger bygglov till det planerade nya köpcentrumet i korsningen Tommarpsvägen/Hedvägen.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2005

Enligt planerna ska det bli en stor butik på drygt 3 200 kvadratmeter samt tre mindre butiker på vardera 1 000 kvadratmeter.

– De problem som fanns tidigare med fasad, placeringen på tomten och parkeringsplatser har ordnats upp, säger stadsbyggnadschefen i Trelleborg Stefan Ferm.

Annons

Visserligen ligger en del av parkeringsplatserna på parkmark, men som motprestation har Gradera AB som ska bygga köpcentrumet, lovat att sköta om grönområdet mellan byggnaderna och Tommarpsvägen.

Någon handelsutredning görs inte med anledning av etableringen, trots att den kan tänkas påverka handeln i Trelleborgs centrum.

– Den detaljplan som gäller för området tillåter handel och då anses det som om den frågan är utredd, säger Stefan Ferm. Enligt planerna ska Willys etablera sig i den stora butiken, medan det kan bli bland annat bygg- och elektronikhandel i de mindre butikerna.

Sammanlagt handlar det om mer än 6 000 kvadratmeter butiksyta.

Om Willys etablerar sig i köpcentrumet innebär det att Trelleborg nu har de flesta nyare matvarukedjor i kommunen. Sedan tidigare finns ju Netto och relativt nyöppnade Lidl i Trelleborg.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons