Annons

Byggfirma drogs med i konkursen

Östra Klinikens konkurs orsakade fall för ytterligare ett företag. Byggfirman Reppu Entreprenad AB som stod för ombyggnaderna av lokalerna i Ångkvarnen har också tvingats till konkurs.
Trelleborg • Publicerad 1 april 2011

– Vi fick likviditetsproblem. Det har varit en tung vinter då allting har samlats på vartannat. Vi fick inte betalt för jobb som vi skulle. Och under den långa och kalla vintern hade vi problem med sysselsättningen. Östra Kliniken var så att säga sista spiken i kistan. Där missade vi en halv miljon, säger Markku Järvenpää, ägare av Reppu Entreprenad AB.

Företaget lämnade in en egen konkursansökan den 11 mars. Då hade företaget knappt tio anställda kvar. Många har blivit uppsagda redan tidigare eftersom det varit ont om jobb.

Annons

– Vi har sagt upp många de senaste månaderna, säger Markku Järvenpää.

För företaget, som till stor del sysslat med murnings- och fasadarbeten, har två långa vintrar på rad gjort att det varit svårt att få det att gå runt.

– Det var flera jobb som vi inte kunde avsluta på grund av vädret, säger Markku Järvenpää.

Som mest har företaget, som bildades 2006, haft mellan 30 och 40 anställda under högsäsonger.

Den del av företaget som arbetar med svets och montage kommer att drivas vidare av ett annat företag som ägs av Markku Järvenpääs son.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons