Annons

Byggelever stärkta av friskvårdspris

Klass 2A på byggprogrammet har fått pris för sin styrka och kondition. Stämningen blev genast uppsluppen när de 18 byggeleverna på Bastionskolan i Trelleborg fick reda på att de hade vunnit 10 000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Belöningen delas ut av Regionala Yrkeskommittén som är ett samarbetsorgan mellan fackförbundet Byggnads och arbetsgivarparten Byggmästarna. Priset är instiftat för att blivande byggare ska motiveras att utöva friskvård i olika former. Byggklasser från stora delar av södra Sverige har deltagit i tävlingen som kallats Klassklampen. - Vilken bonus! utbrister Joakim Moberg, elev i klassen. Jag hade inte en tanke på att vi skulle få den här utmärkelsen. Kul att vi får pris för vår styrka och andra prestationer. Tårtkalas blev det på fredagsmorgonen i en av lektionssalarna där byggprogrammet huserar. Eleverna kom för att fira tillsammans med sina lärare Christer Johannesson, Håkan Evald och idrottsläraren Thomas Hansson. - Sammanhållningen har varit avgörande för att just klass 2A fick priset. Och det prestigelösa, förmågan att våga göra bort sig, tror Thomas Hansson. Vad eleverna ska göra för pengarna är ännu inte bestämt.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons