Byggare Bob blev barnens bäste vän

Trelleborg • Publicerad 28 oktober 2006
Hannes Andersson, 8, tog sig en svängom med Byggare Bob. BILD: CLAES NYBERG
Hannes Andersson, 8, tog sig en svängom med Byggare Bob. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

En tolv meter lång val som man kan åka kana nedför. Sångtävling och chansen att se på motorcross.

Valfriheten var ganska stor för barnen som besökte Trelleborgs köpcentrum på lördagen. Populärast blev fantasifiguren Byggare Bob.

– Han är rolig, tyckte Hannes Andersson, 8.

Förvånat och fascinerat skakade han hand med Byggare Bob.

Först var Hannes lite blyg. Tittade försynt på Bob. Bara en stund därefter tog hans sig en svängom med den hängselbyxklädde muraren.

Mamma Pernilla tittade roat och skrattade förtjust när sonen bekantade sig med Byggare Bob. Förutom möjligheten att åka ned för äventyrs-valen, som placerats i närheten av Claes Hakes Mobile på Rådhustorget, erbjöds barnen att prova på ansiktsmålning.

Barnen kunde även bekanta sig med Katta och Björne, två andra figurer som fanns på plats i Valens köpcentrum under dagen. Paret Christel Hansson och Kristofer Holmqvist kom med sina tvillingar, Albin och Elias, som är 20 månader.

– Vi ska kolla runt här. framför allt för att köpa kläder till barnen, berättar Christel Hansson.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.