Annons

Bygga broar mellan olika kulturer

"Visa batongen", skriker ungdomarna i kör. I går hade Backafalls ungdomsgård temakväll.
Trelleborg • Publicerad 14 mars 2007
Issa Fakhro, Ahmed Fakro och Ibrahim Aclikar ställde många frågor till kvällens gäst. @08 Bildbyline:Bild: Pernilla SjöströmFoto: 

Backafalls ungdomsgård hade under tisdagskvällen en inbjuden gäst kvällen till ära. Polisen Mats Jennby, iklädd uniform, besökte gården. Utifrån sina 30 år inom polisyrket berättar han om såväl yrkeslivet som om lagar och regler i samhället. – Det viktiga med att besöka just Backafalls ungdomsgård är att bygga broar mellan olika kulturer. Och mellan polisen och ungdomarna. Det är viktigt att ungdomarna får prata med polisen så att vi kan förklara olika saker. Det kan handla om rätt och fel. Det är bra att träffas och prata när man inte är på gatan, säger Mats Jennby.

Anette Persson, ungdomsgårdens fritidsledare, menar att ungdomarna har många frågor som bör bli besvarade och även saker som de behöver lära sig.

Annons

– De kan behöva veta vad som händer om man stjäl en cykel. Eller att man kan få problem med att ta körkort om man inte sköter sig. Många av våra ungdomar känner att de ofta blir stoppade av polisen. Då är det bra att de i kväll har möjlighet att ställa frågor om det. Det är också viktigt att de får en förståelse för polisens arbete. Sedan är det viktigt att det får en annan bild av polisen, säger Anette Persson. Esmeralda Petrov, en av besökarna på temakvällen, är nöjd med besöket.

– Det var bra att han förklarade hur man ska bete sig och vad man inte får göra. Och sedan var det bra att veta hur man ska göra för att bli polis. Det vore kul att bli det, eftersom man kan hjälpa folk, säger Esmeralda Petrov.

Caroline Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons